cashpoint.blog

Új tízezer forintos bankjegyet jelentett be az MNB

2014. szeptember 01. - cph

A bejelentésről szóló hír linkje ide katt

A Magyar Nemzeti Bank 2014 szeptember 1-jén új tízezer forintos bankjegyet jelentett be. Az új papírpénz sokkal biztonságosabb elődjénél, nehezebben hamisítható, jobban megfelel a kor elvárásainak. Értve ezalatt az automatizált fizetési lehetőségek elterjedést, a bankjegy elfogadóval szerelt automaták egyre nagyon elterjedést.

A teljes papírpénz palettát 2018-ig teljesen megújítják. A következő címlet a húszezer forintos banjegy lesz, ami átesik egy kis felújításon. 

Fontos tudni, hogy az új tízezres csak 2014 decemberétől kerül forgalomba. Ez azért is jó hír, mert a papírpénz elfogadó eszközöket át kell programozni. Ehhez van 3 hónapja a gyártóknak, ami nem sok idő. Mi már jeleztük a változást a Crane Payment Innovation felé, hogy az MEI, Cashcode bankjegy elfogadók minél gyorsabban frissüljenek.

Néhány link az MNB oldaláról:

Aktuális, 2014 ben érvényes papírpénzek

 

Az új 10000 Ft bankjegy

 

Biztonsági elemek az új papírpénzen

 

Gyakran ismételt kérdések az MNB oldalán a bankjegyekek cseréjével kapcsolatban

 

popupu10000.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://cashpoint.blog.hu/api/trackback/id/tr546657089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása